Naast de technieken die onderdeel zijn van de integratieve kinder- jongeretherapie is binnen de praktijk
Kidsflower kennis van:

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een interventietechniek om emotionele en traumatische ervaringen te verwerken, bijvoorbeeld een ongeluk, een overval, medische handelingen, heftige angsten, pesterijen of heftig verdriet e.a. Bij EMDR worden verschillende therapievormen gecombineerd met beurtelings stimulatie van beide hersenhelften.
Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd en nieuwe neurale verbindingen binnen de hersenen gemaakt.
Hierdoor wordt de angst of een andere emotie minder en herneemt het kind zijn mogelijkheden in het leven om weer vrij te kunnen functioneren.

Mindfulness voor kinderen om meer rust in gedachtegang en het lijf te krijgen. Het helpt kinderen beter te concentreren, met stress om te gaan, beter in het lijf te zitten, aandacht te krijgen voor het zichzelf en de omgeving, leven vanuit het hart. Mindfulness helpt om het lichaam en geest in harmonie te laten functioneren. Zichzelf op een gezonde manier te kunnen
verbinden en afsluiten voor onprettige dingen in  de omgeving. Middels persoonlijke visualisaties wordt op het kind op eigen manier begeleid.

 

-Een van de belangrijkste dingen bij communicatie is te horen wat er niet wordt gezegd, Peter Drucker-